Dezinsecția

Dezinsecția este procedeul de combatere prin pulverizare de insecticide specifice și cu ajutorul capcanelor mecanice a insectelor care constituie un pericol pentru sănătatea oamenilor, în condițiile în care acestea sunt purtătoare de vectori transmițători de boli. PRIMOSAL folosește produse eficiente, dar fără grad mare de toxicitate, și recomandă dezinsecția profilactică, care este mai puțin agresivă.

Etapele dezinsectiei

Dezinsecția are trei aspecte principale:

  1. completează sau înlocuiește măsurile de dezinfecție în munca de prevenire și combatere a unor boli transmise de artropode (țânțar, păduche, purice, căpușă).
  2. contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode direct supărătoare (hematofage, înțepătoare etc.) și pe un plan mai larg.
  3. contribuie la îmbunătățirea activității agricole și de zootehnie precum și la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode dăunătoare pentru plante și animale.

Din punct de vedere practic, dezinsecția este de două tipuri:

  1. dezinsecția preventivă, care are drept scop îndepărtarea posibilității de multiplicare și invadare a unor artropode vectore sau dăunătoare.
  2. dezinsecția de combatere în focar, care urmărește distrugerea sau îndepărtarea lor din mediul înconjurător omului. Dezinsecția de combatere face parte din metodologia luptei în focar (epidemic, epizootic, sau de dăunători) și cuprinde în primul rând cunoașterea metodologiei de dezinfecție fizică și chimică.
Calea Sever Bocu Nr.18, Jud. Timis


Call Now Button