Insectele constituie un pericol pentru sănătatea oamenilor, în condițiile în care acestea sunt purtătoare de vectori transmițători de boli.
Ce este dezinsecția?
Dezinsecția este procedeul de combatere a insectelor prin pulverizare de insecticide specifice și cu ajutorul capcanelor mecanice.
Din punct de vedere practic, dezinsecția este de două tipuri:
1. DEZINSECȚIA PREVENTIVĂ
Are drept scop îndepărtarea posibilității de multiplicare și invadare a unor artropode vectore sau dăunătoare.
2. DEZINSECȚIA DE COMBATERE ÎN FOCAR
Urmărește distrugerea sau îndepărtarea lor din mediul înconjurător omului. Dezinsecția de combatere face parte din metodologia luptei în focar (epidemic, epizootic sau de dăunători) și cuprinde în primul rând cunoașterea metodologiei de dezinfecție fizică și chimică.
Etapele dezinsectiei
Dezinsecția are trei aspecte principale:
1. Completează sau înlocuiește măsurile de dezinfecție în munca de prevenire și combatere a unor boli transmise de artropode (țânțar, păduche, purice, căpușă).
2. Contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode direct supărătoare (hematofage, înțepătoare etc.) și pe un plan mai larg.
3. Contribuie la îmbunătățirea activității agricole și de zootehnie precum și la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau îndepărtarea unor artropode dăunătoare pentru plante și animale.
Calea Sever Bocu Nr.18, Jud. Timis